Va aflati in categoria Reţete
 

Cod în crustă de bere

Ingrediente: 4 fileuri de cod (750 g), fiecare gros de circa 2 cm, 1 cană (160 g) făină, 250 ml bere blondă, 1/2 linguriţă praf de copt,1 ou mare, cu albuşul separat de gălbenuş -sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat, ulei de rapită sau porumb pentru prăjit la temperaturi înalte
Pregătire:
Tamponaţi fileurile să se usuce, apoi presăraţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat, pe toate părţile. Lăsaţi-le într-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min-1 oră.Între timp, amestecaţi într-un bol, faina, praful de copt, 1/2 linguriţă sare şi 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat. Turnaţi berea într-un alt bol si băteţi-o împreună cu gălbenuşul.Faceţi o gropiţă în mijlocul amestecului de făină, adăugaţi treptat berea şi bateţi până se formează un aluat moale. Lasaţi să se odihnească 20-30 min.
Adaugaţi albuşul bătut spumă în aluat, iar după ce timpul de stat la odihnă a expirat, înglobaţi-l. Încingeţi uleiul la 185 grade.
Scufundaţi câte 2 fileuri în aluat, scurgeţi de picăturile în exces şi puneţi-le în uleiul încins. Prăjiţi-le până devin aurii, întorcându-le şi scoateţi pe şervete absorbante. Procedaţi la fel cu restul de fileuri.
Între timp, încingeţi cuptorul la 230 grade şi plasaţi un grătar în treimea inferioară. Treceţi fileurile prăjite pe un platou termorezistent, într-un singur strat şi daţi la cuptorul preîncalzit, pentru câteva minute.

Se serveşte cald cu garnitură de cartofi pai, iar cu un vin Feteasca Regala JIDVEI sec… ar fi chiar „Magic”!

Poftă bună!

SUS