Va aflati in categoria Reţete
 

Pangasius în sos de vin

Pangasius în sos de vin
Ingrediente pentru 4 persoane:
lămâie
fileu de pangasius 600 g
200 ml de vin alb
1 iaurt
2 gălbenuşuri
frunze de busuioc
pătrunjel
cotor de ceapa verde (opţional)
1 căţel usturoi

Pregătire: Într-un castron se aşază fileul de pangasius şi se stropeşte cu lămâie. Se lasă zece minute. Într-o cratiţă (mai întinsă) se pune vinul cu accceaşi cantitate de apă (200 ml), usturoiul tăiat mărunt şi sare după gust! Se lasă să fiarbă câteva minute la foc mare apoi se adaugă fileul şi se da focul la mic! Se fierbe fileul circa 4 minute apoi se scoate cu grijă pe o farfurie! Se continuă fierberea sosului până scade la jumătate! Între timp, se amestecă iaurtul cu cele două gălbenuşuri (folosim un tel!) şi se adaugă această compoziţie în cratiţa unde s-a fiert peştele, amestecând cu telul în mod continuu! Se adaugă apoi busuiocul, pătrunjelul şi puţină ceapă verde(bineînţeles tăiate mărunt şi după gust).Se aşază fiecare peşte pe farfurie, deasupra se pune sosul pregătit (în abundenţă), cu garnitură de cartofi natur.

Alături de un vin Riesling Vinul Cavalerului ar fi chiar „Magic”!

Poftă bună!

SUS