Va aflati in categoria Reţete
 

Şprot prăjit

Şprot prăjit
Ce crocanţi şi buni sunt… ca pe litoral !
Ingrediente: 1 kg şprot (sau hamsii), 1 farfurie cu făină, piper, sare, lapte, mult ulei pentru prăjit
Pregătire :
1. Fie că peştii sunt congelaţi sau nu, îi punem în lapte şi îi lăsăm acolo minim 15 minute sau pana sunt decongelaţi. Îi spălăm apoi în mai multe ape.
2. Trecem peştii prin făina amestecată cu mult piper. Se scutură bine excesul de faină de pe ei.
3. Într-o tigaie adâncă, încingem mult ulei. Punem un peştişor în ulei şi dacă acesta sfârâie, uleiul e suficient de încins.
4. Prăjim peştii în ulei cam 3 minute. Se prăjesc in 2-3 ture ca să nu fie prea mulţi în tigaie şi sa scadă temperatura uleiului.
5. Se scot peştii pe serveţele de bucătărie să se absoarbă excesul de ulei.
6. Când toţi peştii sunt prăjiţi îi mai puneţi încă odată în tigaie la prăjit pentru 1 minut; acum ii puteti pune toti o data. Această dublă prăjire îi va face mai crocanţi.
7. Îi scoateţi tot pe şerveţele de bucătărie să se absoarbă excesul de grăsime şi apoi presăraţi sare peste ei.
8. Aşezaţi pe farfurie cu roşii şi ceapă tăiată rondele şi un bucheţel de pătrunjel.

Şi bineînţeles la un pahar de bere cu guler de spumă… Tuborg!

Poftă bună!

SUS